רח' הסדנא 18 אזור התעשיה חולון

מוסך בחולון מורשה משרד התחבורה מס' 11636

ראשי כללי לאחר תאונה? כל מה שצריך לדעת ולעשות

לאחר תאונה? כל מה שצריך לדעת ולעשות

צוות האתר כללי 22.06.21

מתחילת שנת 2021, נהרגו בתאונות דרכים כ-150 בני אדם, לעומת 119 הרוגים בתקופה המקבילה אשתקד. תאונות דרכים הפכו למכת מדינה, מידי יום מתרחשות תאונות רבות ברחבי המדינה, וגם האירועים ללא נפגעים משפיעים על הנהגים ושאר המעורבים בתאונה. לכן, כדאי לדעת מה צריך לעשות במקרה של תאונה כדי לחסוך הרבה מאוד זמן, כסף ובעיקר כאב ראש. הכנו עבורכם מדריך בנושא.

תאונות דרכים בישראל – מכת מדינה

בעקבות התפרצות נגיף הקורונה חלו שינויים בנפח התנועה בדרכים, ובתקופה זו חלה ירידה משמעותית במספר התאונות עם נפגעים. בשנת 2020 דווח למשטרה על כ-11,000 תאונות דרכים עם נפגעים, זו ירידה של 14.5% במספר התאונות לעומת שנת 2019. בשנת 2021 המשק החל להתאושש ונרשמו עומסי תנועה חריגים בכל המדינה, כמו כן השנה החלה עם עלייה חדה במספר התאונות עם נפגעים. 

ללא ספק, תאונות דרכים הן מכת מדינה חמורה, זהו אירוע קשה וחריג המשפיע על החיים של כל המעורבים בתאונה, גם אם לא היו בה נפגעים. מידי שנה יש עשרות אלפי תאונות דרכים רק בישראל, חלק קטן מהתאונות הן קטלניות וחלק לא מבוטל מסתיים עם פגיעות גוף, אך ברוב התאונות הנזק היחיד הוא לרכוש בלבד. לכן, לאחר תאונת דרכים חשוב להישאר ממוקדים ולאחר החרדה והטראומה, יש לוודא כי הנהג ונוסעי הרכב לא נפגעו וחשוב לבצע מספר פעולות שיוכלו לסייע לכם לקבל פיצוי מחברת הביטוח.

הרגעים הראשונים לאחר תאונת דרכים

הדקות הראשונות לאחר תאונה הן קריטיות להמשך הטיפול מול חברת הביטוח, לכן כדאי להכיר את הפעולות הפשוטות שיכולות לחסוך לכם בהמשך כאבי ראש, זמן וכסף. מיד לאחר התאונה עליכם לוודא כי לא נפגעתם וכי אף אדם אחר מהנוסעים ומהמעורבים בתאונה לא נפגעו.

אמנם, כאשר יוצאים מהרכב לאחר התאונה חווים פרץ של אדרנלין ולרוב מביטים ברכב הפגוע כלא מאמינים, ורק לאחר מספר דקות מתחילים להפנים כי לעבודה כבר לא מגיעים בזמן. חשוב לנשום עמוק כדי לנהל את האירוע בקור רוח. 

בתאונה עם נפגעים אין להזיז מהמקום את הרכבים המעורבים באירוע, ויש להימנע מהזזה של נפגעים מאחר והם עלולים לסבול מפגיעות פנימיות וכל תנועה עלולה להחמיר את מצבם. רק במקרה של סכנת חיים יש להזיז את הנפגע. אם מבחינים בנפגעים בתאונה יש לדווח מיד למשטרה, חשוב לציין את מקום האירוע ולהוסיף פרטים נוספים על הנפגעים, והמוקדן של המשטרה יחליט האם להזניק אמבולנס רגיל או ניידת טיפול נמרץ. אם יש עדים לתאונה כדאי לבקש פרטים ליצירת קשר, ובכל מקרה המשטרה תגבה מהם עדות. לאחר שחוקר משטרה סיים את פעולתו בשטח ניתן להזיז את הרכבים המעורבים בתאונה.

אם נפגעתם בתאונה עליכם לדרוש העתק מדו"ח המשטרה כדי לקבל טיפול רפואי ראשוני בחדר מיון (ללא תשלום), האישור מהמשטרה נחוץ בהמשך גם להגשת תביעה נגד חברת הביטוח.

מה לעשות לאחר תאונה ללא נפגעים?

רוב תאונות הדרכים בישראל מסתיימות ללא נפגעי גוף. אם אתם מעורבים בתאונה ללא נפגעים עליכם להישאר ממוקדים, ללגום מים ולהירגע מהאירוע. לאחר בדיקה מהירה של הנזק שנגרם לרכב כדאי לשלוף את הנייד ולצלם את האירוע מכמה זוויות, כולל צילום של הנזקים שנגרמו לכל הרכבים המעורבים בתאונה.

אין לחתום על הצהרה מאולתרת שהכין אחד מהנהגים המעורבים בתאונה, גם אם אתם אשמים באירוע. אם הנהג שפגע בכם מודה באשמתו כדאי להכין מסמך ולהחתים אותו על פרטי המקרה. בתאונה ללא נפגעים אין חובה לדווח למשטרה, אך אם הנהג האשם בתאונה מסרב למסור את פרטיו כדאי לדווח למשטרה על האירוע. חשוב לאסוף פרטים ולצלם את רישיון הנהיגה ופוליסת הביטוח של בעלי הרכבים המעורבים בתאונה. כמו כן, חשוב לדווח על התאונה לחברת הביטוח ממנה רכשתם ביטוח רכב חובה ומקיף או צד ג'. 

לאחר התאונה יש למלא טופס ולהגיש תביעה לחברת הביטוח. יש לצרף לתביעה פרטים של הנהגים המעורבים בתאונה, צילומים, דו"ח מהמשטרה אם יש, קבלות על תיקוני הרכב אם בחרתם שלא לתקן את הרכב במוסך הסדר, אישור על היעדר תביעות ומסמכים נוספים.

כדאי לדעת כי חברות הביטוח מפעילות מוקדים מאוישים מסביב לשעון לצורך דיווח על תאונות וכדי לקבל ייעוץ והסברים מה לעשות לאחר תאונה, וניתן לפנות למוקד כדי לפעול נכון לאחר האירוע. 

הבאה הבא קודם הבא
לייעוץ ישיר עם בעל המוסך
ייעוץ ישיר עם בעל המוסך
ייעוץ ישיר עם בעל המוסך